Babymassage

 

Lichaamscontact is één van de belangrijkste dingen dat uw baby nodig heeft. Als zij geen lichaamscontact krijgen, zullen zij overlijden. U kunt lichaamscontact meer stimuleren en er op een leuke manier mee bezig gaan, bijvoorbeeld door een Babymassage.

Babymassage is een massagevorm waarbij u de baby met rustige en vloeiende bewegingen aanraakt en masseert, in een ritme dat bij uw baby past. Er wordt druk gegeven tegen de huid waardoor uw baby weer begrenzing voelt. Uw baby wordt zich bewust van waar zijn of haar lijfje begint en waar het ophoudt. Dat voelt veilig. Er wordt ook beweerd dat een gezond gevoel van begrenzing helpt om later beter eigen grenzen te kunnen aangeven en respect te hebben voor die van de ander. Inmiddels is gebleken dat babymassage niet alleen een fijne manier is om huidhonger te voeden, maar nog veel meer positieve effecten kan hebben.

Heel belangrijk is het contact tussen ouder en de baby. Hieronder kort uitgelegd wat het resultaat van een babymassage kan zijn:

  • Contact tussen u en uw baby. De extra liefde die je kan geven en het momentje samen zijn.
  • Als u zich concentreert op uw baby, gaat u anders naar uw baby kijken en ervaart wat uw baby wel fijn vindt en wat nog niet.
  • Innerlijke lichaam: je stimuleert de bloedsomloop en daardoor stimuleer je ook de spijsvertering en de groei van uw baby.
  • Het verminderen van spanning of obstipatie en het verminderen van huilbuien van een huilbaby.